Wat is een pu gietvloer?

Wij vertellen je op deze pagina graag meer over de pu gietvloer. Wil je een van onze collega’s spreken, of een afspraak maken met onze collega Simone voor een bezoek aan onze showroom? Neem dan contact met ons op.

Geschikt voor alle ruimtes in een woning

Een pu gietvloer (pu = poly urethaan) is een kunstharsvloer die voor voor 85% bestaat uit natuurlijk grondstoffen zoals castorolie van de Ricinus-plant, kwartszand en –meel. Een groene keus dus. Een pu gietvloer is een vloer die geschikt is voor alle ruimtes van een woning, dus ook voor natte ruimtes zoals een badkamer. Dit komt doordat de toplak en de gietvloer zelf volledig vloeistof dicht zijn.

Deze gietvloer wordt door onze klanten het meest gekozen onder andere vanwege het uitgebreide kleurenpalet en de afwerkingsmogelijkheden.

De eigenschappen van een pu gietvloer

Een pu gietvloer heeft veel positieve eigenschappen. De vloer is bijvoorbeeld licht elastisch, wat de kans op krassen en scheuren minimaliseert. Dit zorgt er ook voor dat de vloer erg comfortabel aanvoelt wat ideaal is wanneer er bijvoorbeeld kleine kinderen zijn die veel op de grond spelen, of wanneer je graag op blote voeten loopt. De vloer is uv stabiel, wat betekent dat de vloer niet zal vergelen door de zon. Op een rijtje gezet heeft de pu gietvloer de volgende voordelen:

  • Scheuroverbruggend
  • Naadloos
  • Vloeistofdicht
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Uv-stabiel

Wij leggen verschillende varianten pu gietvloeren die allemaal een uniek uiterlijk en karakter hebben. Zo kun je de vloer kiezen die perfect past bij jouw persoonlijke woonwensen.

PU Uni Color

Dit is de meest strakke vloer onder de pu gietvloeren. Heb je een modern interieur, dan is dit waarschijnlijk een zeer geschikte vloer vuur je. Volledig één kleur zonder naden; strakker en minimalistischer dan dit krijg je het niet. Maar ook bij een landelijk of Scandinavisch interieur komt deze vloer goed tot zijn recht.

Aan deze gietvloer kunnen desgewenst flakes worden toegevoegd. Dit zijn kleine vlokjes die in diverse kleuren en mixen beschikbaar zijn. Dit wordt vaak toegevoegd aan vloeren die in bijvoorbeeld garages worden gelegd. Het zorgt voor een speels effect en vuil is minder snel zichtbaar op de vloer.

Met een gietvloer worden alle ruimtes naadloos en zonder drempels met elkaar verbonden. Dit draagt bij aan het ruimtelijk effect van een woning en creëert rust & eenheid

Niels Kuipers – Oprichter TRAFF

PU Betonlook

Houd je van een iets speelsere vloer en hoeft het allemaal niet zo strak, dan is de PU Betonlook een goed alternatief. Bij deze vloer worden twee kleuren gemengd waardoor er een veegje of een wolkje in de vloer ontstaat dat doet denken aan beton.

Deze vloer past in veel interieurstijlen en heeft als voordeel dat de vloer minder besmettelijk is door het wolkje dat erin zit. Vuil valt minder snel op. Dat kan handig zijn als de vloer intensief wordt gebruikt ivm bijvoorbeeld kinderen die in het huis wonen. Maar ook handig als je geen zin hebt om vaak te dweilen.

PU Blending Nature

Dit is een pu gietvloer waarbij er quartszand is toegevoegd. Tijdens het droogproces komen deze zandkorreltjes naar boven drijven wat een heel natuurlijk effect heeft op de vloer. Het lijkt door deze toevoeging wat op een gevlinderde betonvloer, maar met behoud van de specifieke eigenschappen van een pu vloer, zoals de elasticiteit.

De vloer kan desgewenst worden gepolijst, zodat het net zo glad aanvoelt als de pu uni color en duo color gietvloeren. Wil je dat de vloer iets robuuster aan blijft voelen, dan kun je ervoor kiezen om de vloer niet te polijsten.

Deze vloer is verkrijgbaar in meerdere natuurlijke kleuren en kan zowel in unicolor als duocolor geleverd worden.

PU Seamless Cork

Dit is een gietvloer waarbij er kleine deeltjes kurk zijn toegevoegd aan de vloer. Deze deeltjes zijn iets groter dan de Blended Nature variant, wat een heel natuurlijk en authentiek uiterlijk geeft en iets meer voelbare structuur in de vloer brengt. Dit zorgt er meteen voor dat de vloer wat minder glad is dan een gewone gietvloer.

Wil je graag meer informatie en van dichtbij de diverse pu gietvloeren bekijken? Maak dan een afspraak voor onze showroom. Wij helpen we je graag verder.

Recente geplaatste vloeren: