Wat is een cementgebonden gietvloer?

Wij vertellen je op deze pagina graag meer over de cementgebonden gietvloer. Wil je een van onze collega’s spreken, of een afspraak maken met onze collega Simone voor een bezoek aan onze showroom? Neem dan contact met ons op.

Onze meest natuurlijke gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een natuurproduct en bestaat uit water, mineralen en cement. Natuurlijke bestanddelen dus die je terugziet in de vloer. Het oogt als een betonnen vloer. Daarom wordt het ook wel een minerale gietvloer of woonbeton genoemd. Een robuuste vloer die goed past bij mensen die niet een hele strakke vloer zoeken en graag een vloer willen met zoveel mogelijk een natuurlijke look & feel en natuurlijke bestanddelen.

Let op: door de hardheid van de vloer, kan deze vloer kleine scheurtjes gaan vertonen na verloop van tijd. Dit past bij de robuuste uitstraling van de vloer, maar als je weet dat je daar ongelukkig van wordt, is een pu gietvloer of eventueel een beton ciré vloer een betere optie.

Eigenschappen cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is goed te combineren met vloerverwarming, omdat de warmte goed wordt geleid door het materiaal. Doordat de vloer wordt afgelakt met een toplak is deze vloeistofdicht. De cementgebonden gietvloer zelf is dus niet vloeistofdicht. Dit maakt dat de vloer niet geschikt is voor een badkamer of andere ruimtes waar veel water op de vloer terecht zal komen.

Zoek je een gietvloer wel geschikt is voor natte ruimtes, dan is een pu gietvloer of een beton ciré (basebeton) een goede optie.

Alle eigenschappen op een rij:

  • Natuurlijke, robuuste uitstraling
  • Stofvrij en goed te reinigen
  • Uv-stabiel
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Niet geschikt voor natte ruimtes
  • Verkrijgbaar in 12 natuurlijke kleuren

Een gietvloer die eruitziet en aanvoelt als beton. Dat effect krijg je met een cementgebonden gietvloer

Niek Janssen – Projectleider 

Recente geplaatste vloeren: