Tips om inspiratie op te doen voor een nieuwe vloer

Slaat de paniek bij jou soms toe omdat jullie een nieuwe vloer nodig hebben en geen idee hebben wat voor vloer het moet worden, laat staan welke kleur? Of is de vloer slechts een van de duizend en één keuzes die gemaakt moeten worden omdat jullie een nieuwe woning laten bouwen of verbouwen en heeft je partner een compleet andere smaak…? Dat klinkt als een cocktail voor een flinke portie keuzestress.

Een vloer is de basis en dus is de juiste keus hierin heel belangrijk om met plezier in je huis te wonen. Maar wat kun je doen om dit keuzeproces zonder al te veel gedoe te doorlopen en zonder dat het alleen maar ingewikkelder wordt?

Onderstaande tips kunnen daarbij helpen:

  • de meest simpele tip: let op vloeren bij mensen thuis, maar ook bij winkels en horeca;
  • bekijk Pinterest en surf op het internet;
  • ga naar de plaatselijke boekhandel en schaf woonmagazines aan;
  • vraag mensen die een mooie vloer hebben of ze er tevreden over zijn;
  • bedenk voor jezelf wat je belangrijk vindt aan een vloer. Moet het te combineren zijn met vloerverwarming, wil je een strakke uitstraling, of juist heel warm, wil je een naadloze vloer enz.
  • maak een moodboard van kleuren en materialen die je mooi vindt.

Wil je liever meteen meters maken, dan kun je bij een vloerspecialist langsgaan. Daar kun jij je wensen bespreken en kun je de vloeren en de verschillende kleuren kleuren en afwerkingen in het echt zien, om zo een goed beeld van de vloeren te krijgen.

Mocht je een gietvloer of een pvc vloer overwegen, dan geeft onze collega Simone Bekkering je graag vloeradvies. Zij kan je alles over deze vloeren vertellen en zoomt dan ook meteen in op jullie woonsituatie en -wensen. Niet elke vloer matched namelijk met elke woning of bewoner, eerlijk is eerlijk…

Wil jij vloeradvies van Simone in onze showroom? Neem dan contact met ons voor een afspraak. We zijn ook op zaterdag (op afspraak) geopend.